Реєструйся та приймай участь у наших освітніх івентах

Design Party листопад

Відправити
заявку

Design Party листопад

  SOURCE iT знає, як важливо фахівцям розвиватися в їх улюбленій сфері та отримувати нові знання, адже IT ринок ніколи не стоїть на місці

  Тому 2 листопада ми зустріли наше ком'юніті дизайнерів у затишному SOURCE iT Space, щоб надати максимум сучасних фішок, які вони з легкістю зможуть застосовувати у своїй роботі

  Наша зустріч була присвячена іконкам у веб-дизайні. Перед нами була поставлена ​​мета - з'ясувати для чого потрібні іконки у веб-дизайні та які на сьогоднішній день виділяють тренди та антитренди.

  З усім цим нам допомогла розібратися Наталія Копитько - провідний дизайнер UI/UX у фінансовому аутсорс проекті.

  Отже, почнемо по порядку. Значок — це максимально спрощене зображення об'єкта або дії.

  Іконки ідеально вписуються в сучасні тренди веб-дизайну своєю простотою та мінімалізмом. Навіть добре структурований текст, з невеликими абзацами та підзаголовками, виграє від додавання тематичних іконок у ключових місцях. Погляд читача обов'язково зачепиться за ілюстрацію та за текст, який вона супроводжує. Тут діє ефект переваги образу: зображення ми запам'ятовуємо краще ніж текст.

  Тренди іконок у веб-дизайні можна виділити такі: SVG-графіка, авторські ілюстрації та анімовані іконки. Усі іконки, як і зображення, захищені авторським правом. Але ви можете безкоштовно використовувати ті, що поширюються за ліцензіями Creative Commons.

  Для того, щоб ваші іконки завжди були в тренді та виглядали виграшно скористайтеся нашими порадами:

  • Іконки можуть бути зверху, ліворуч або праворуч, але ніколи — знизу тексту.
  • Шукайте іконки в одному стилі, в ідеалі — одного автора, один набір.
  • Іконки повинні бути на однаковій підкладці — квадрат, коло — чи без неї; якщо на значках є тінь, вона повинна падати з одного боку та під однаковим кутом;
  • Використані кольори — або всі чисті та насичені, або всі пастельні.

  Наприкінці заходу ми подискутували про доречність зображення предметів, що вийшли з ужитку (будильники та відео-касети), і дали клятву при роботі із зображеннями та іконками використовувати тільки вектор.

  Design Party було дуже насиченим та захоплюючим. На фотографіях Vk і Facebook Ви можете знайти себе і згадати ще раз як усе було.

  Завжди раді зустрічі з вами у SOURCE iT!


Анонси, звіти та фото також є
у наших соцмережах, приєднуйся!
Відправити заявку

Заявка на курс

Отримай знижку 5%
при заявці з сайту
Оберіть курс
Введіть Ім'я, Прізвище
Введіть Email
Введіть номер телефону

Заявку на нове
життя айтішника
доставлено
до штабу SOURCE iT

Ми зв'яжемося з вами
найближчим часом